8 augusti 2020
16:00

Karlslunds IF FK

Referat: IFK Berga - Karlslunds IF FK

Dagens match mellan IFK Berga och Karlslunds IF FK i Ettan Norra slutar i en tung 3-2-förlust efter att ha legat under med 3-0 redan efter 38 minuter.

Karlslund reste ner de 40 milen till Kalmar och ställde upp med följande:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Adam Björk - Helmer Andersson - Christopher Alp
Ibrahim Habib - Justin Salmon - Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac - Tidjani Diawara - Nadir Ayéva

Avbytare:
Oscar Franck, Filip Stankovic, Lukas Julher, Dennis Koss, Elias Jangdin, Jonathan Lundberg, Martin Springfeldt

Inledningen av matchen märks det att Berga börjar avvaktande och väntar ut misstag från Karlslund. Karlslund får ha en del boll och kommer till några bra halvchanser, främst distansskott. I den 13:e minuten får en KIF-spelare med boll långt ner på egen planhalva en spark bakifrån på benen och förväntar sig en frispark, en frispark som aldrig kommer och Berga får istället ett friläge som de sätter, 1-0. Tio minuter senare gör de även 2-0 efter en omställning och i den 38:e minuten gör de 3-0 efter ytterligare en omställning. Tre skott på mål, tre mål. Vibbarna från Karlslunds bortamatch mot IFK Luleå tidigare under säsongen ekar runt Bergavik IP, vibbar som berättar om hypereffektiva motståndare.

3-0 står sig till halvtidspaus. Karlslund behöver höja sig ordentligt till andra och satsar offensivt. I halvtidspaus byts Filip Stankovic och Martin Springfeldt in, senare även Jonathan Lundberg.

I den 56:e minuten får Springfeldt bollen på högerkanten och slår ett inlägg som Christer Lipovac lobbnickar i mål från rätt långt håll, reducerat till 3-1. Elva minuter senare drar en smålänning på sig sitt andra gula kort och blir utvisad och Berga tvingas spela med 10 man. Efter det inleds en karavan av målchanser för Karlslund, även Berga är nära några gånger med sina omställningar. Bussen, och inte gästernas utan hemmalagets buss, parkeras på planen och det slits kopiöst i båda lagen. Karlslund ångar på och Berga står emot.

I den 76:e minuten kommer Springfeldt åter runt på kanten och slår ett stenhårt inlägg som antingen inbytte Lundberg eller en smålänning är på innan bollen går i mål. Redaktionen är givetvis givmild och noterar Lundberg som målskytt. I övrigt blev det error på räknemaskinen i målchanser då den inte klarade av att hålla räkningen.

Närmare än 3-2 kommer inte Karlslund, och Berga tar därmed sina första poäng för säsongen.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nästa match spelas redan på onsdag kväll då vi gästas av Vasalunds IF på Karlslund Arena med matchstart kl 19.30.